Bli kund

Så gör du för att komma igång och börja använda IA-systemet

Så gör du för att få IA-systemet och bli kund.

Så här gör du för att bli kund

  1. Delta i en öppen presentation av IA-systemet.
  2. Kontakta oss och få tillgång till ett testkonto.
  3. Signera avtal och skicka in.
  4. Delta i en utbildning för superanvändare.
  5. Implementera IA-systemet i din organisation.

Delta i en öppen presentation av IA-systemet

Börja med att delta på en av våra öppna digitala presentationer. Under presentationen får du reda på hur IA-systemet fungerar och du kan ställa frågor till våra produktexperter. Du behöver inte anmäla dig i förväg. Det är bara att hoppa in på Teamslänken.

Få tillgång till ett testkonto

Skicka in uppgifter till oss om dig och din organisation så fixar vi ett testkonto till dig. Med testkontot kan du prova systemet och utvärdera om det passar er organisation. Snabbaste sättet är att mejla organisationsnummer, antal anställda, ditt eget namn och dina kontaktuppgifter till iasupport@afaforsakring.se. Det är inte svårare än så. När du fått ditt testkonto får du samtidigt tillgång till bland annat kom-igång-guider som underlättar. Kontakta oss här.

Signera avtal och skicka in

Avtalstecknaren i din organisation signerar avtalet och skickar in det till oss. Du kan underteckna avtalen antingen i pdf-format eller med digital signering. När vi fått det signerade avtalet konverterar vi ditt testkonto till ett permanent konto. Efter det kan du och din organisation börja använda IA-systemet skarpt och ni kan också börja använda mobilappen.

Delta i en superanvändarutbildning

Vårt utbildningskoncept bygger på att vi utbildar de användare som ska konfigurera och administrera IA-systemet, så kallade superanvändare, som i sin tur utbildar chefer, skyddsombud och andra inom den egna organisationen. När du har tecknat avtal för IA-systemet kan flera i organisationen delta i grund- och fortsättningsutbildningar för administratörer varje månad, digitalt och på plats i våra lokaler i centrala Stockholm. Du anmäler dig till utbildning direkt i IA-systemet.

Implementera IA-systemet i din organisation

Nu är det dags att införa IA-systemet i din organisation. Du som superanvändare kan nå supporten när du har frågor och behöver hjälp, och vi kan även ordna företagsanpassade utbildningar för exempelvis chefer i din organisation. Du får även tillgång till guider, manualer och all annan dokumentation.

Om du representerar en lokal part

Representerar du en lokal part, det vill säga arbetsgivarrepresentant eller facklig representant, i en myndighet, ett lärosäte eller annan organisation som omfattas av det statliga avtalsområdet behöver du göra en intresseanmälan och avrop hos Hållbart arbetsliv.
Läs mer på Partsrådets webbsida om IA-systemet.

Om du redan är användare

Har ditt företag redan IA-systemet? Då besvarar IA-administratören eller superanvändaren på ditt företag alla frågor.

Produkten

  • Om IA-systemet
  • Kundexempel
  • Avtalsdokument

20240305.1

©2023, Afa Försäkring

Organisationsnummer 502033-0642

Juridisk information

Afa Försäkring ger ekonomisk trygghet genom kollektiv­avtalad försäkring. Vi försäkrar vid sjukdom, arbetsskada, arbetsbrist, dödsfall och föräldraledighet. Vi stödjer även forskning och projekt som förbättrar arbetsmiljön samt förvaltar kapital för framtida utbetalningar till våra försäkrade. Vi drivs utan vinstsyfte och ägs av Svenskt Näringsliv, LO och PTK.