Bli kund

Så gör du för att komma igång och börja använda IA-systemet

En person med hörlurar vid en dator

Så här gör du för att bli kund

 1. Delta i en öppen presentation av IA-systemet
  Börja med att delta på en av våra öppna digitala presentationer. Där får du reda på hur IA-systemet fungerar och kan hjälpa din organisation. Du behöver inte anmäla dig i förväg. Det är bara att hoppa in på Teamslänken.
  Visa datum för presentationer av IA-systemet.
 2. Få tillgång till ett testkonto
  Skicka in uppgifter till IA-teamet om dig och din organisation, så skapar vi upp ett testkonto till dig. Med testkontot kan du börja testa systemet och utvärdera det om det passar er organisation. Du mailar ert organisationsnummer, antal anställda, ditt namn och dina kontaktuppgifter till iasupport@afaforsakring.se.
  När du fått ditt testkonto, kommer du få tillgång till ett antal kom igång-guider och tips på vägen.
 3. Signera avtal och skicka in
  Avtalstecknaren i din organisation signerar avtalet och skickar in det till IA-teamet. Du kan underteckna avtalen antingen i PDF-format, eller digitalt. När vi fått det signerade avtalet konverterar IA-teamet ert testkonto till ett permanent konto.
  Nu kan ni börja använda IA skarpt i er organisation och ni kan också börja använda mobilappen.
 4. Delta i en superanvändarutbildning
  Vårt utbildningskoncept bygger på att IA-teamet utbildar de användare som ska konfigurera och administrera IA-systemet, så kallade superanvändare, som i sin tur utbildar chefer, skyddsombud och andra inom den egna organisationen. När ni har tecknat avtal att använda IA kan ni delta i grund- och fortsättningsutbildningar för administratörer varje månad, digitalt och på Afa Försäkring. Du anmäler dig till utbildning direkt i IA-systemet. Här kan du läsa mer om vårt utbildningskoncept.
 5. Implementera IA i din organisation
  Nu är det dags att införa IA i er organisation. Du som superanvändare kan nå IA-supporten när du har frågor och behöver hjälp, och IA-teamet kan ordna företagsanpassade utbildningar för t.ex. chefer i din organisation. Det finns även tillgång till guider och manualer som hjälper er med användningen av IA.

Om du representerar en lokal part

Representerar du en lokal part, d.v.s. arbetsgivarrepresentant eller facklig representant, i en myndighet, ett lärosäte eller annan organisation som omfattas av det statliga avtalsområdet behöver du göra en intresseanmälan och avrop hos Hållbart arbetsliv.
Mer information finns på Partsrådets webbsida om IA-systemet.

Är du redan är användare? 

Är ditt företag redan användare av IA-systemet, svarar IA-administratören/superanvändaren på ditt företag på alla frågor om systemet.